همگی ما عادت های بد خاص خود را داریم. این رفتار های منفی نه تنها ما را به انسانی دوست نداشتنی تبدیل می کند، بلکه می تواند بر روی عملکرد کاری ما نیز تاثیر بگذارد و در نهایت منجر به از دست رفتن شغلمان شود.
دکتر کاترین بروکز، رئیس دانشکده علوم مقدماتی مربوط به خدمات شغلی دانشگاه تگزاس، در این رابطه چنین می گوید: "داشتن یک عادت بد به سرعت باعث اخراج شما نمیشود، بلکه علت اصلی تاثیر فزایندهای است که آن عادت در طی زمان، بر روی عملکرد شما میگذارد"
وی همچنین اضافه می کند: "آدم ها اگر یک عادت بد خود را درک نمایند، به مرور آماده میشوند تا با سایر نقایص رفتاریشان نیز روبهرو شوند" با این حساب شاید پر بی راه نباشد اگر بگوییم بهترین کمک به فردی که میخواهد در کار خود پیشرفت کند، توصیه ای مبنی بر خود شناسی بهتر است.
در ادامه این مطلب با ما باشید تا ۱۴ مورد از بد ترین عادتهایی که ممکن است در محیطکار بر روی عملکرد شما تاثیر منفی بگذارد و منجر به اخراجتان شود را، مرور کنیم.
اگر شما از کسانی هستید که انجام کارشان را به دقیقه ۹۰ موکول میکنند و کل پروژه را تا آخرین روزهای تحویل، معلق نگه میدارند، احتمالا از تاثیری که این رفتار بر روی همکارانتان می گذارد، بی خبر هستید. فشار و عجله ای که در روزهای آخر تحویل پروژه صورت میگیرد، باعث میشود که دیگران مجبور به تعجیل در کارهایشان شوند و متعاقب آن رفتاری عصبی را از خود بروز دهند. در صورت وقوع هر گونه مشکلی پس از تحویل پروژه، این شما هستید که تبدیل به سیبل انتقادات میشوید و باید مسئولیت شکست را به تنهایی بر دوش بگیرید.
دروغگویی در مورد توانایی ها و قابلیت ها، اضافه کردن کاذب ساعت های کاری، دادن زمانبندی نا بهجا، قبول اعتبار بابت کاری که سایر کارمندان انجام دادهاند و ... همگی از مواردی هستند که به سرعت میتوانند شما را به پرتگاه اخراج نزدیک کنند.
کارفرمایان معمولا تلاش میکنند تا جوی مثبت را برای کارکنان به وجود آورند تا از این طریق بازدهی کاری آن ها را افزایش دهند. اما اگر شما از کسانی هستید که مدام مشغول به غر زدن هستند، بهتر است حواستان را جمع کنید، چون ممکن است قربانی این عادت بد شوید.
افراد منفینگر معمولا در بین مدیران بالا دست به "سرطان" معروفند و طبیعی است که دیر یا زود تصمیم به قطع همکاری با شما گرفته و اجرایی شود. اگر انتقادی دارید بهتر است به جای غر زدن در گوش سایر کارکنان، آن را مستقیما با مدیر خود مطرح نمایید.
هنگامی که مرتبا دیر به سر کار میرسید و یا از زمانهای استراحت بیشتر از حد مجاز استفاده میکنید، عملا به دیگران اعلام میکنید که بیخیال کار خود هستید و اهمیت چندانی برای آن قائل نیستید.
این موضوع نه تنها نوعی بیاحترامی به سایر همکاران به حساب میآید، بلکه برای مدیران نیز به هیچ وجه خوشایند نخواهد بود. پس بهتر است اگر شغل خود را دوست دارید، بکوشید حتی کمی زودتر از زمان شروع رسمی کار، در دفتر کر حاضر باشید و از این طریق نشان دهید که شغلتان از اهمیت بالایی برای شما برخوردار است.
بسیاری از ارتباطات کاری این روز ها از طریق ایمیل انجام میپذیرد. اگر عادت ندارید ایمیل خود را زود به زود چک کنید، با این خطر مواجه هستید که اتفاقات مهم و یا زمان برگزاری جلسات را از دست دهید. آسیب دیگری که در این رابطه ممکن است وارد شود، نحوه پاسخگویی شما به ایمیلهای دریافتی است. در یک ایمیل کاری به هیچ وجه نباید قلم فرسایی کرد، متن شما باید کوتاه باشد و تمامی جنبههای اصلی کار را پوشش دهد.
این یکی از شایع ترین دلایلی است که باعث از دست دادن شغل شما میشود. اگر زمان زیادی را در روز صرف شبکههای اجتماعی و یا هر سایت دیگری میکنید که به شغل شما ارتباطی ندارد، بدانید که این موضوع بر روی راندمان شما تاثیر گذار خواهد بود.
آیا عادت به پشت چشم نازک کردن دارید؟ آیا محکم دست نمیدهید؟ از ارتباط چشمی با سایرین فرار میکنید؟ تمام این موارد میتوانند به قیمت شغل شما تمام شوند. جالب است بدانید که بیشتر ارتباط شما با سایرین از طریق راههای غیرکلامی صورت میپذیرد. تاثیری که حرکات بدن شما میگذارد شاید حتی بیشتر از کلمات باشند. اگر همکارانتان با زبان بدن شما ارتباط برقرار نکنند و آن را به نوعی غیر حرفهای و توهین آمیز تلقی کنند، مطمئن باشید که در طی زمان این مورد برایتان درد سر ساز خواهد شد.
هر شرکتی در محیط کارش فرهنگ مخصوص به خود را دارد. این فرهنگ شامل قوانین نوشته و نانوشته بسیاری است که قالب رفتاری کارمندان را تشکیل میدهد. بیتوجهی به این فرهنگ میتواند باعث شود که دیگران به شما به چشم یک جدا افتاده نگاه کنند و از معاشرت با شما خودداری نمایند.
در جریان باشید که برخی عادتهای شخصیتیتان نیز ممکن است به مذاق دیگران خوش نیاید، لذا باید در قالب فرهنگ محیط کاری که به آن اشاره کردیم، آنها را کنترل نمایید. گوش دادن به موسیقی با صدای بلند، باد کردن و ترکاندن آدامس، بلند صحبت کردن با موبایل و ... همگی از مواردی هستند که تمرکز سایر کارمندان را برهم میزنند و بر روی کار آن ها تاثیر منفی میگذارند.
یادتان باشد محیطکار ادبیات خاص خود را دارد و نباید طوری صحبت کنید که انگار در خانه و یا جمع دوستان خود هستید. اگر از ادبیات مناسب استفاده نکنید دیگران تصور میکنند شما فردی تحصیل نکرده هستید که از سواد چندانی برخوردار نیست.
عادت به این دارید که همیشه خودتان به تنهایی کارهایتان را انجام دهید؟ این عادت در محیط کار جوابگو نخواهد بود. با وجود اینکه استقلال در انجام کار، در بعضی شرایط مفید است، اما داشتن روحیه تیمی باعث میشود که شما موفقیتهای بیشتری را در شغل خود تجربه نمایید ، کار گروهی رفتار های مثبت بسیاری را می طلبد. شما در یک پروژه گروهی به دیگران کمک میکنید، اعتبار کار را با آن ها شریک میشوید و بعضی مواقع حتی بیشتر از حوزه کاری خود فعالیت میکنید. اگر دیگران به شما به چشم یک بازیکن گروهی نگاه نکنند، آن موقع است که در هنگام دردسر از حمایت همکارانتان بینصیب خواهید ماند.
اگر زود به زود عصبانی شوید، به دیگران این پیغام را ارسال میکنید که نمیتوانید در مواقع حساس مورد اعتماد واقع شوید و در واقع از پس مسئولیت کارهای پرفشار برنخواهید آمد. برای حل این مشکل از تکنیک های تمدد اعصاب مانند مدیتیشن و یا تمرین های هوازی بهره ببرید و سعی کنید که هرگز مشکلات شخصی خود را به محیط کار نیاورید.
عادتهای بدی مانند بینظمی، اتلاف وقت، صحبت کردن بیش از حد و ... شما را تبدیل به یک کارمند بیکفایت میکند. شاید درک این موضوع برای برخی از کارمندان سخت باشد، اما اکثر افرادی که در محیط کار حاضر هستند، در واقع برای کار کردن آمدهاند و نه معاشرت اجتماعی، پس بهتر است مزاحم آنها نشوید. سخنان غیر کاری خود با دیگران را کاهش دهید، همواره میزکار خود را مرتب نگه دارید و هرگونه فعالیت خارج از حوزهکاری را به حداقل کاهش دهید. از این طریق تبدیل به گزینهای میشوید که همه دوست دارند با او کار کنند.
اگر عادت ندارید که قبل از حرف زدن فکر کنید، خودتان را برای دردسرهای بسیاری در محیط کار آماده کنید. تنها یک جمله نامربوط در جلسه و یا متن یک ایمیل، میتواند پایان دهنده شغل شما باشد.
از کودکی اصولی کلیدی را در رفتار اجتماعی به ما یاد میدهند. اگر کسی چیزی به شما داد به او بگویید "متشکرم"، اگر چیزی از کسی میخواهید به او بگویید "لطفا"، اگر کسی را به تازگی ملاقات میکنید حتما خود را معرفی نمایید. جالب این که تمام آن مواردی که در کودکی یاد گرفتهاید، اکنون در محیط کار عواملی کلیدی محسوب میشوند و بخشی از شخصیت کاری شما را تشکیل میدهند.
مواردی که مطرح شد تنها چند مورد از عادتهای بدی هستند که میتوانند منجر به اخراج شما شوند. توصیه میکنیم که شخصیت خود را به دقت مورد تحلیل قرار دهید و از دیگران بخواهید که در مورد عادتهای شما اظهار نظر کنند و اگر بازخوردی از آنها دریافت کردید، حتما آن را جدی بگیرید و سعی کنید تا خود را اصلاح کنید. مطمئن باشید اگر انسان بهتری باشید، خیلی سریعتر میتوانید در کار خود پیشرفت نمایید.